VROM organiseert BestuurdersTop

Welke gevolgen hebben VROM-regelingen voor gemeenten, provincies en waterschappen? Wat betekenen deze regels in de praktijk? De ministers van VROM willen dit graag horen van lokale bestuurders. Tijdens de eerste BestuurdersTop op woensdag 2 april zijn daarom de gemeentebestuurders aan zet.

Zo'n driehonderd lokale en regionale bestuurders gaan tijdens de BestuurdersTop in gesprek met de ministers Cramer en Vogelaar en de ambtelijke top van het ministerie. Het is voor het eerst dat het ministerie een dergelijke bijeenkomst organiseert. De BestuurdersTop is geen traditioneel symposium, maar een 'gesprekkenestafette' waarbij de verschillende thema's in kleine groepen worden besproken.

Vier nieuwe VROM-regelingen staan centraal tijdens deze BestuurdersTop: de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo), het Activiteitenbesluit, het Besluit brandveilig gebruik bouwwerken (Gebruiksbesluit) en de nieuwe Wet ruimtelijke ordening. Dit is veel, maar deze regelingen hebben veel met elkaar te maken en VROM wil bestuurders hiermee graag helpen. De bijeenkomst heeft plaats in het voormalig zendgebouw Radio Kootwijk. De locatie is bewust gekozen: de bestuurders zijn in dit geval de zenders, en de ministers de ontvangers van de boodschap.

Aanmelden
Bent u bestuurder van een gemeente, provincie of waterschap en wilt u erbij zijn? Er zijn nog plaatsen beschikbaar. Meld u aan via bestuurderstop@minvrom.nl.