Antwoord op Kamervragen over videoclip Kamervragen

De minister-president heeft vragen beantwoord van Tweede Kamerlid Dibi (GroenLinks) over de videoclip van Lange Frans en Baas B

Hierbij bied ik u de antwoorden aan op de vragen van het lid Dibi (GL) d.d. 15 februari 2008, nr. 207081170.

De minister-president, Minister van Algemene Zaken,

mr.dr. J.P. Balkenende

2070811700

Vragen van het lid Dibi (GroenLinks) aan de minister-president, minister van Algemene Zaken over de videoclip bij het nummer "Kamervragen" van Lange Frans en Baas B. (Ingezonden 15 februari 2008)

1. Bent u bekend met de videoclip 'Kamervragen' van Lange Frans en Baas B?

2. Bent u blij dat er gehoor is gegeven aan uw oproep aan intellectuelen en kunstenaars om zich in het publieke debat te mengen?

3. Bent u bereid antwoord te geven op de vragen die hierin worden gesteld door Lange Frans en Baas B? Zo ja, wat zijn de antwoorden? Zo neen, waarom niet?

4. Herkent u de onvrede die Lange Frans en Baas B verwoorden over een gebrek aan transparantie en verantwoording? Zo ja, wat gaat u daaraan doen? Zo neen, waarom niet?

Antwoorden

1-4 De genoemde videoclip bevat blijkens een transcript hiervan opmerkingen van uiteenlopende aard over diverse onderwerpen maar geen vragen aan het kabinet. De slotoproep is aan de Kamer gericht en kan alleen door de Kamer worden beantwoord. Het kabinet blijft zich inzetten voor een goede en tijdige beantwoording van vragen van de beide Kamers aan het kabinet, zoals onlangs door de minister van Justitie in zijn mondelinge antwoord op een vraag nader is uiteengezet en toegelicht in de Tweede Kamer (Handelingen II 2007/8, 1047-1048).