Allochtone student zoekt juiste klik op netwerkbijeenkomst

Wie werkt bij het rijk heeft interessant en verantwoordelijk werk.
Maar, nog relatief weinig studenten met een bi-culturele achtergrond
kiezen voor een baan bij de overheid. En daar moet verandering in komen, want diversiteit binnen de overheid is belangrijk.

Ter Horst: In de eerste plaats vind ik dat als de overheid zich
naar buiten toont naar de burgers, dat wij moeten laten zien
dat wij ook een afspiegeling zijn van die samenleving. Dat is een.
De tweede reden is, dat we simpelweg alle goede mensen die we kunnen krijgen ook naar binnen moeten halen,en dat betekent dat we het potentieel onder bi-culturele mensen dat we dat moeten aanboren.

Om de instroom van bi-culturelen te stimuleren, worden op verschillende ministeries stageplaatsen beschikbaar gesteld. Belangstellende studenten konden alvast kennismaken met de overheid op de netwerkbijeenkomst 'Double Click' in Den Haag.

Ik ben hier wel met een bepaalde focus, invalshoek naartoe gekomen.
Ik zal me voornamelijk gaan richten op ministeries als VROM, wellicht Verkeer en Waterstaat, LNV, omdat dat toch dicht ligt bij mijn afstudeerrichting.

Wat mij het interessantste lijkt is het ministerie van Buitenlandse Zaken en het ministerie van Volksgezondheid, als in: public health issues, epidemieen en dergelijken, het is heel interessant om daar
bij het rijk aan de slag mee te gaan.

Maar, Buitenlandse Zaken, ik zou het heel erg leuk vinden om ook daar
misschien ergens tussen te passen en op een missie, een zending te gaan ergens heen ofzo, voor een paar jaartjes lijkt me dat ook interessant om te doen.

Eigenlijk zou je vanaf de studie het zij HBO, MBO, het zij wetenschappelijk onderwijs, al een beetje in beeld moeten komen bij de student, zodat ze gewoon weten wat het rijk te bieden heeft als werkgever, wat voor mogelijkheden er zijn, waarin het bijvoorbeeld ook afwijkt van het bedrijfsleven. Het rijk biedt bijvoorbeeld een heel goed starterssalaris in vergelijking met het bedrijfsleven.

En dat is wel een punt van aandacht. Ter Horst: Ik denk dat
een evenement zoals dit ontzettend belangrijk is, dus dat je
probeert mensen van universiteiten en hogescholen met een
bi-culturele achtergrond te interesseren voor het rijk.
Dat is heel belangrijk. We moeten zorgen dat er aanbod komt. Wat we verder doen is dat we ook de vraag stimuleren, bijvoorbeeld bij stageplaatsen hebben we gezegd dat van de ongeveer 2000 stageplaatsen die we jaarlijks hebben, dat de helft daarvan gereserveerd zal worden.

voor mensen met een bi-culturele achtergrond, dat is een,
we hebben ook gezegd dat op het management-niveau dat we de komende jaren op 50 management-posities mensen met een bi-culturele achtergrond willen hebben, nou dat zijn twee denk ik belangrijke maatregelen die we de komende jaren gaan treffen.