3 miljoen euro voor succesvolle Serious Gaming initiatieven in sector Veiligheid
Drie miljoen euro. Dat is het bedrag dat het kabinet beschikbaar stelt voor de ontwikkeling van Serious Gaming en Simulatie voor de sector Veiligheid. Dat gebeurt via de 5e prijsvraag van het Actieprogramma Maatschappelijke Sectoren en ICT (M&ICT), die op 3 oktober 2007 plaats vond.
Veiligheid is een van de speerpunten van het kabinet. Oefenen en opleiden vanuit praktijksituaties helpt politie, brandweer, hulpdiensten en andere organisaties om hun veiligheidstaken beter uit te kunnen voeren. Serious games en simulaties kunnen daarbij een belangrijke ondersteuning bieden. In de praktijk komt de ontwikkeling van serious games en simulaties echter maar moeilijk van de grond. Het kabinet zoekt via deze 5e Prijsvraag M&ICT daarom projectvoorstellen die voor een doorbraak kunnen zorgen bij de inzet van serious gaming en simulatie in de sector Veiligheid. Voorwaarde is dat in deze voorstellen gebruik wordt gemaakt van reeds bestaande games en gamingmodules.
De winnende voorstellen worden beloond met een financiële bijdrage van maximaal 1,2 miljoen euro. In totaal is er voor deze prijsvraag 3 miljoen euro beschikbaar. De inschrijving sluit op 6 februari 2008.
Voor meer informatie over de prijsvraag en het actieprogramma M&ICT kunt u terecht bij het Programmabureau M&ICT. Op de site kunt u zich ook aanmelden voor de informatie bijeenkomst op 1 november 2007 in het NEMO in Amsterdam.
Over M&ICT
Het Actieprogramma M&ICT is een initiatief van de ministeries van EZ, BZK, Justitie, V&W, OCW en VWS om maatschappelijke vraagstukken in de sectoren veiligheid, mobiliteit, onderwijs en zorg te helpen oplossen door slim gebruik van ICT. M&ICT schrijft hiervoor twee keer per jaar een prijsvraag uit. De prijsvraag beloont projectvoorstellen die er toe leiden dat succesvolle, kleinschalige ICT-toepassingen breder worden ingezet ("opgeschaald") binnen de keten, sector of overheid. Winnende projecten ontvangen een financiële bijdrage van 50 procent in de projectkosten, met een maximum van 1,2 miljoen euro.