Drie aanhoudingen na verdachte situatie


Drie aanhoudingen na verdachte situatie

Laatste update:
24-02-2017 | 15:28

Bussum, Naarden - Na alerte meldingen van een verdachte situatie heeft de politie dinsdag 21 en woensdag 22 februari drie mannen aangehouden. De politie bedankt deze alerte bewoners.

Een buurtbewoner meldde rond 16.15 uur een verdachte situatie op de Paulus Potterlaan in Naarden met drie mannen, van wie er een op de uitkijk leek te staan. Via de buurtwhatsappgroep kwam er een aanvulling dat een andere bewoner een auto snel had zien wegrijden, met vermelding van kleur, merk
en een gedeelte van het kenteken van de weggereden auto. Dit werd ook aan de politie gemeld waarna agenten gericht op zoek konden naar de verdachte personen.

De auto bleek te zijn meegenomen na een woninginbraak op de Tesselschadelaan in Bussum. Agenten troffen de auto onbeheerd aan bij de Zandzee in Bussum. In de directe omgeving zagen agenten een verdachte en hielden hem aan. In de loop van de avond werd een tweede verdachte aangehouden en op
woensdag een derde. De drie verdachten (twee van 17 jaar en een van 16 jaar, allen uit Bussum) werden meegenomen naar het politiebureau en uiteindelijk in verzekering gesteld.