GSO: Deze vragen werken wél bij online daten, maar niet in het echt
Onderzoek naar het verschil tussen online en real life daten.
UTRECHT, 20170214 -- Amerikaanse psycholoog Arthur Aron onderzocht met welke vragen je date het meeste kans had van slagen. Maar hoe zit dat online? Goedkoopstesimonly.net testte via Tinder en Happn een selectie van de 72 vragen waarmee je volgens Arthur Aron het meeste kans had om verliefd te worden. Dit zijn de meest succesvolle:
Top drie succesvolle vragen
De favoriete vraag die mannen gesteld kregen was: “Als je iedereen uit de wereld mocht kiezen, wie zou je als tafelgast willen hebben?”. Op nummer twee stond: “Hoe ziet je perfecte dag eruit?”. De derde vraag die het goed deed bij de mannen was: “Waar droom je al lang van? En waarom heb je het nog niet gedaan?”. De vrouwen kregen de volgende twee vragen het liefst gesteld: “Waar ben je het meest trots op?” en “Als een waarzegger je de waarheid zou kunnen vertellen over jezelf, je leven of je toekomst, wat wil je dan weten?”. Op nummer twee voor de vrouwen stond: “Als je goed bevriend zou raken met iemand, wat is dan belangrijk om te weten?”. De derde favoriete vraag die vrouwen graag op hun scherm zagen verschijnen is: “Wat is je meest gênante ervaring?”. De minst populaire en meest genegeerde vraag onder zowel mannen én vrouwen was: “Stel dat je vandaag doodgaat en je hebt geen afscheid genomen van je dierbaren, zou je dan spijt hebben van iets dat je nog niet gezegd hebt? En zo ja, waarom heb je het nog niet gezegd?”. Deze vraag was waarschijnlijk een tikkeltje te diepgaand voor de Tinderaars en Happn’ers en werd dan ook niet op prijs gesteld.
Verschil mannen/vrouwen, online/face-to-face
Allereerst bleek uit het onderzoek dat mannen online de wat luchtigere vragen meer wisten te waarderen dan vrouwen. Vrouwen waardeerden de diepgaandere vragen meer dan mannen. Van de vrouwen top drie was geen enkele heel luchtig terwijl bij de mannen twee van de drie favoriete vragen wat luchtiger waren. Daarbij gaf een deel van de vrouwen aan dat ze hun favoriete diepgaande vragen waarschijnlijk online meer zouden waarderen dan in het echt. Dit omdat ze wat langer de tijd hadden om na te denken over hun antwoord en ze zich niet verplicht voelden om te antwoorden.