Gratis eten en drinken voor studentenhuizen met Cribber


OISTERWIJK, 20170213 -- Studentenhuizen kunnen binnenkort een gratis doos vol snacks, drinken en goodies voor al hun bewoners tegemoet zien. Althans, als het aan de Nederlandse startup Cribber ligt, die in een vergevorderd stadium is in het realiseren van dit initiatief.

Het leven van studenten (nog) mooier maken
Cribber is bekend als het sociaal platform voor studenten dat medio 2016 is gelanceerd, en sinds de lancering een sterke groei heeft doorgemaakt. Maar volgens oprichters Max Meulendijks en Remco van Buren is Cribber meer. “Cribber wil het studentenleven nog mooier maken. Leuker, makkelijker, goedkoper. We zijn regelmatig in gesprek met de studenten daarover. De doorontwikkeling van het sociaal platform staat daarin centraal, maar ook andere ideeën die het studentenleven mooier maken. Zo is er vanuit de input van de studenten al een tool voor gratis kamerbemiddeling geïntroduceerd op het platform en nu zijn we dus bezig met de Cribberbox.”, vertelt Remco.

Studenten en bedrijven enthousiast over de Cribberbox
Het concept van de Cribberbox is eenvoudig; een goedgevulde doos vol food, drankjes en goodies van bekende merken en lokale bedrijven. Studentenhuizen gaan de doos gratis krijgen van Cribber. “En dan niet met één lullig worstje, een klein zakje chips of één klein promotieblikje fris, maar een volle box voldoende voor het hele studentenhuis”, aldus Max.

Het concept is getest bij de studenten en die reageerden positief op het idee. Natuurlijk niet geheel onverwacht, want zoals een student al zei ‘Meer gratis is meer beter’. En bedrijven zijn ook enthousiast, verschillende merken hebben al aangegeven dat ze graag willen meewerken aan de doos om zo de studenten kennis te laten maken met hun producten.

[Gratis eten en drinken voor studentenhuizen]

Elk kwartaal gratis eten en drinken
Max vervolgt: “De eerste Cribberbox wordt eind april, begin mei geleverd aan de studentenhuizen. En we hopen dat we daarna elk kwartaal, of nog liever elke maand, een nieuwe doos gratis uit te kunnen delen. De enige voorwaarde voor studentenhuizen om de doos straks te krijgen, is dat het huis aangemeld is op Cribber. We moeten namelijk wel weten waar de doos naartoe moet en voor hoeveel personen die gevuld moet zijn”.

Over Cribber
Cribber is een sociaal platform dat exclusief toegankelijk is voor studenten. Het platform is medio 2016 gelanceerd en telt inmiddels meer dan 15.000 gebruikers. Ze kunnen een persoonlijk profiel aanmaken en een huizenpagina. Zo zetten ze letterlijk en figuurlijk hun studentenhuis op de kaart en komen eenvoudig in contact met elkaar. Ze kunnen op Cribber content met elkaar delen op de 'stadswalls' en huizenpagina's en ze kunnen er straks praktisch alles regelen; van het schoonmaakrooster, de gezamenlijke huisrekening, het vinden van een studentenbaantje, overzicht van de leukste feesten in de stad, het huren van de vaatwasser tot het vinden van een nieuwe huisgenoot of juist een nieuwe kamer.

Meer informatie over Cribber via www.cribber.nl