Studentenleider op twitter: "Stomp een zionist!"

in Antisemitisme / by Roel Abraham / on 13/02/2017 at 10:17 / Tags: motie

Igor Sadikov, bestuurslid van de Canadese studentenorganisatie SSMU, heeft geen spijt van zijn oproep om 'zionisten te stompen'. Wel bood hij zijn excuses aan mocht iemand door zijn 'spijtige woordkeus' gekwetst zijn. Hij heeft uiteraard helemaal niets tegen joden maar wilde alleen zijn aversie jegens de aanhangers van een 'politieke ideologie' kenbaar maken. Deze uitspraak deed hij pas toen er beroering ontstond nadat B'nai B'rith Canada zijn tweet aan het grote publiek kenbaar had gemaakt en had verklaard - bij monde van voorzitter Amanda Hohmann - dat 'dit een overduidelijke oproep tot geweld is die niet getolereerd mag worden. We nemen aan dat er stappen zullen worden genomen om Sadikov het zwijgen op te leggen.'

Inderdaad, bij de eerstvolgende SSMU-bestuursvergadering kwam de tweet ter sprake en werd een motie in stemming gebracht om Sadikov - die bekend staat om zijn standpunt dat het joodse volk geen enkele historische connectie met het gebied heeft waar Israel gesticht is - te veroordelen. Deze motie maakte geen enkele kans en werd dan ook met grote meerderheid van stemmen verworpen. Daarna werd getracht een joods bestuurslid van de SSMU te royeren, vanwege 'Zionistisch gedachtegoed.' Voor deze gang van zaken zou Jasmine Segal, de joodse studente in kwestie, excuses krijgen op voorspraak van de voorzitter van de SSMU, hetgeen niet gebeurde. Ze was erg aangeslagen door het feit dat niemand het voor haar opnam.

B'nai B'rith is geschokt door deze gang van zaken. 'In plaats van het terugfluiten van Sadikov en het steunen van Segal is nu een basis gelegd voor een toename van de vijandelijkheden jegens Joodse studenten aan de universiteit waar de SSMU aan verbonden is, de McGill University.' Het bestuur van de universiteit verklaarde overigens disciplinaire maatregelen te zullen treffen omdat de uitspraken van Sadikov niet stroken met haar voorschriften op het gebied van 'vrijemeningsuiting met respect voor elkaar binnen discussies.' Igor heeft zijn tweet, die ik hieronder plaats, inmiddels verwijderd.

Bronnen: Israel World News, Israelly Cool, Facebook.