Alerte buurman voorkomt woninginbraak


Alerte buurman voorkomt woninginbraak

Laatste update:
01-02-2017 | 12:49

Voorburg - Een bewoner aan de Populierendreef ontdekte dinsdagmiddag 31 januari een poging inbraak bij de woning van zijn buren en belde zijn buurvrouw. Zij alarmeerde direct de politie. Politieagenten hielden kort na de melding in de nabije omgeving twee verdachten aan op verdenking van
betrokkenheid bij de poging woninginbraak.

Het slachtoffer was niet thuis en werd omstreeks 12:50 uur gebeld door een buurman met de mededeling dat er braakschade aan haar woning zat. Het bleek dat onbekenden probeerden in te breken. Politieagenten gingen ter plaatse en stelden een onderzoek in de omgeving in. Twee jongens, een
16-jarige en een 17-jarige, beide uit Leidschendam, werden aangehouden voor hun betrokkenheid bij de poging woninginbraak. De twee zijn overgebracht naar het politiebureau en worden gehoord door de recherche.

Iets verdachts gezien?

Hebt u rond het tijdstip van de poging inbraak gezien dat de verdachten zich in de buurt ophielden? Beide jongens hebben een getinte huidskleur, een normaal postuur en zijn 1.70 meter lang. De 17-jarige verdachte droeg een kort, groen bomberjack. De 16-jarige droeg een donkere jas.

Tips? Bel de politie

Hebt u meer informatie die kan helpen bij het onderzoek, neem dan contact op met de recherche district Leidschendam-Voorburg-Zoetermeer via 0900-8844. Blijft u liever anoniem? Bel dan met 0800-7000.