Beelden Jits Bakker naar Renkum?


Het college van burgemeester en wethouders heeft de Provincie Utrecht laten weten 30 beelden van Jits Bakker graag te willen overnemen. Het college heeft hiervoor een intentieverklaring gestuurd aan de provincie Utrecht. Gedeputeerde Staten Utrecht beslist uiteindelijk over de overdracht.

Op dit moment staan de beelden op landgoed Beerschoten in De Bilt. De Provincie Utrecht is eigenaar van de beelden. In een bestuurlijk overleg heeft de provincie laten weten dat er een mogelijkheid bestaat dat de collectie van werken van Jits Bakker aan de gemeente Renkum kunnen worden
geschonken. Provincie Utrecht: "Momenteel worden meerdere opties onderzocht. In maart is er meer duidelijkheid."

Passend bij Cultuurvisie

Wethouder kunst en cultuur Erik Heinrich: "Jits Bakker was een Renkumse kunstenaar met nationale en zelfs internationale bekendheid. Het zou voor ons een eer zijn wanneer de beelden in de gemeente Renkum een plek zouden kunnen krijgen. In de Cultuurvisie hebben wij aangegeven een
kunstenaarsgemeente te willen worden met nationale ambitie. Het aannemen van deze collectie beelden past daar heel goed bij."

Proces

Na positieve besluitvorming door Gedeputeerde Staten wordt er een overdrachtsovereenkomst opgesteld. Daarna bekijken we waar de beelden in onze gemeente geplaatst kunnen worden.