Nieuwe fietstunnel en oprit A9 | Rijkswaterstaat

Nieuwe fietstunnel en oprit A9

Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 22 november 2016- Laatste update: 22 november 2016 13:54 uur

De nieuwe A9 bij Badhoevedorp gaat niet in een keer open, maar in verschillende stappen. Op vrijdag 18 november zijn de fietstunnel en oprit naar Amsterdam bij de aansluiting Badhoevedorp in gebruik genomen. Dit gaf geen hinder voor het verkeer.

1a_Hoofdfoto artikel Weekend 19 en 20 november A9_1280x640 De nieuwe oprit naar de A9 en de fietstunnel zijn in gebruik genomen.

Nieuwe op- en afrit S106 Badhoevedorp

Weggebruikers die vanuit Badhoevedorp de A9 oprijden richting Amsterdam kunnen sinds vrijdagmiddag 18 november de nieuwe oprit naar de A9 gebruiken. De omrijdroute van Badhoevedorp naar Amsterdam via knooppunt Raasdorp is hiermee vervallen. Het verkeer vanaf de A9 naar Badhoevedorp maakt ook gebruik van deze afrit.

Fietstunnel

Verder is de fietstunnel officieel in gebruik genomen. Dankzij deze tunnel hoeven fietsers geen wegen meer over te steken, wat voor hen veel veiliger is. Ook komt het de doorstroming van het overige verkeer ten goede. Hoe minder verkeer elkaar kruist, hoe minder opstoppingen er zijn.

1b_Kaart in artikel_weekend 19 en 20 november A9_1280x640 Kaart traject omlegging A9 Badhoevedorp met daarop de nieuwe fietstunnel en oprit.

Meer informatie

Meer informatie over de omlegging bij Badhoevedorp, vindt u op de projectpagina A9: omlegging bij Badhoevedorp.