Geslaagde editie ‘Met Bewegen kunt u meer’ |...


Geslaagde editie ‘Met Bewegen kunt u meer’21-11-2016Op vrijdag 18 november was de inspirerende en informatieve dag ‘Met bewegen kunt u meer’. In De Kreek in Zwaag stond bewegen die dag centraal. Ieder op zijn eigen niveau. Er was speciale aandacht voor diabetes, overgewicht, COPD, dementie, depressie en hart- en vaatziekten.De aanwezigen kregen veel tips over hoe je verantwoord kunt bewegen wanneer je een ziekte of een aandoening hebt. Maar daar bleef het niet bij; de tips werden meteen in praktijk gebracht met een beweegworkshop, passend bij de aandoening. Later op de dag was er mogelijkheid om nog een workshop te volgen, bijvoorbeeld weerbaarheidstraining, volksdansen, tai chi, tafeltennis of een workshop over voeding.
Wethouder Nel Douw opende de sportieve dag: ‘Ook voor mensen met een beperking of chronische aandoening is een gezonde, actieve levensstijl van belang. Het is daarom goed om te zien dat er weer meer mensen op af zijn gekomen dan vorig jaar. Ik sprak ook een aantal ouders die graag zo’n dag willen die wat meer op jongeren gericht is. Daar gaan we voor volgende keren zeker mee aan de slag’.
Presentaties en informatiemarkt
Olga Commandeur, vitaliteitscoach en bekend van televisie met ‘Nederland in beweging’ was ook van de partij. Zij gaf een interactieve presentatie over het belang van bewegen, juist voor mensen met een chronische ziekte. Voor mensen met een chronische ziekte zijn mantelzorgers ook erg belangrijk. En aan hen was ook gedacht. Mark Wijnen van het Kennisplatform Mantelzorg West-Friesland én ervaringsdeskundige, vertelde meegekomen mantelzorgers onder meer over de risico’s van mantelzorg en welke hulp er voor hen beschikbaar is.
Tussen de activiteiten door waren er verschillende marktkramen te bezoeken met informatie over de besproken aandoeningen en sporten. Met Bewegen kunt u Meer was een samenwerking tussen het sportbouwwerk van de gemeente Hoorn, de Omring, het Longfonds, Kennisplatform Mantelzorg West-Friesland, Sportservice Noord-Holland, 1.Hoorn, de Hartstichting, de Hart & Vaatgroep, Geriant en Ketenzorg West-Friesland.
Heeft u de dag gemist, maar wilt u graag meer weten over bewegen met een chronische ziekte? Neem dan contact op met Sportopbouwwerk Hoorn, telefoon 0229 252200 of (sportopbouwwerk@hoorn.nl).

Print