Nieuw Snor-boek: Letters! Moderne kalligrafie en handlettering


Utrecht, 20161109 -- Prachtige letters met de hand schrijven, cadeaulabels of een post voor Instagram. Hoe doe je dat als je van nature niet echt een schoonschrijver bent? Het nieuwe boek ‘Letters! Moderne Kalligrafie en Handlettering’ van Studio Met Marjet, legt uitgebreid uit hoe je zelf mooi kunt kalligrafen en handletteren. Vol inspirerende foto’s, stap-voor-stap oefeningen en compositietips. 'Letters!' verschijnt 19 november bij Uitgeverij Snor.

Nieuw Snor-boek: Letters! Moderne kalligrafie en handletteringIn 'Letters!' deelt Studio Met Marjet haar visie op het schoonschrijven. In moderne kalligrafie kun je je gevoel en karakter leggen, en iedereen kan het. Het boek begint met de basis: welke materialen kun je gebruiken, welke houding kun je het best aannemen en hoe kun je de pen het best vasthouden.

Het boek bevat naast achtergrond over schoonschrijven tips, oefeningen en eenvoudige stappenplannen. Daarnaast geeft Marjet handige compositietips en komt de geschiedenis van het schoonschrijven aan bod.

Over de makers
Van jongs af aan heeft auteur Marjet Slingerland al een kist onder haar bed, vol met uitgeknipte letters. In de loop van de jaren werd steeds duidelijker wat ze hier allemaal mee kon doen: mooie letters schrijven en tekenen, ontwerpen, kalligraferen, in opdracht en voor zichzelf. Marjet Slingerland werkte eerder voor onder andere het Algemeen Dagblad, de Libelle, 101 Woonideeën en The Perfect Wedding. Op www.handletteredblog.com houdt Marjet een blog bij over handlettering.
De fotografie in het boek is van Lotte van der Zanden.