Bestuur gemeente Losser verrast ondernemers op ‘Dag van de Ondernemer’

Onder embargo tot 18 november

PERSBERICHT

Losser, 14 november 2016

Bestuur gemeente Losser verrast ondernemers op ‘Dag van de Ondernemer’

Op 18 november 2016 vindt de eerste landelijke ‘Dag van de Ondernemer’ plaats.

Gemeente Losser zet die dag de ondernemers in het zonnetje die zich afgelopen jaar meer dan gemiddeld hebben ingezet voor arbeidsparticipatie. Dit deden zij door zich te verenigen in een ambassadeursgroep en door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans te geven binnen hun bedrijf. Ook krijgen ondernemersverenigingen extra aandacht.

Verrassing

Om deze groep ondernemers in de gemeente Losser te bedanken voor hun inzet tot nu toe ontvangen zij van de gemeente als verrassing een doos bonbons. Wethouder Joop Hassink en burgemeester Michael Sijbom bezorgen op 18 november elk persoonlijk een doos bonbons aan een van deze bedrijven. ‘De samenwerking en de oprichting van de ambassadeursgroep hebben geleid tot een win-win situatie, wij zijn dus erg blij met de inzet van deze ondernemers. Wij hebben onze ondernemers ontzettend hard nodig. Uiteindelijk zijn zij economisch gezien, de spil waar het om draait. De ondernemers die vandaag een attentie ontvangen, willen wij speciaal bedanken voor hun inzet. Zij maakten het mogelijk dat een aantal werkzoekenden die anders moeilijk een baan konden vinden, toch weer een kans kregen, aldus Joop Hassink. De volgende ondernemers ontvangen een doos bonbons: Bergsma Hoveniers, Johma, Kühlkamp, Van Heek, Morsink schilders en Final Plastics.

De ondernemersverenigingen (SPL, CML, Overdinkel en De Lutte) ontvangen gebak bij hun eerstvolgende bestuursvergadering in het kader van de ‘Dag van de Ondernemer’.

Ambassadeursgroep

Een aantal sociaal betrokken ondernemers uit Losser hebben zich verenigd in een ambassadeursgroep. Deze ondernemers denken met de gemeente mee over vragen als: hoe kunnen werkzoekenden in Losser een baan vinden, hoe helpen we werkzoekenden met een afstand tot de arbeidsmarkt. Ook bieden zij open avonden aan waarbij werkzoekenden kunnen kennismaken met het bedrijf, of bieden werkervaringsplekken.

De Dag van de Ondernemer De ‘Dag van de Ondernemer’ is een initiatief van Unizo, gestart in België in 2014 en sinds dit jaar ook in Nederland gelanceerd in samenwerking met MKB Nederland. Zie voor meer informatie www.dagvandeondernemer.com. Het doel van Unizo is om elke 3e vrijdag van november de 'Dag van de Ondernemer' te vieren: een dag om ondernemers te bedanken voor hun durf en doorzettingsvermogen en het mooie aan ondernemerschap onder de aandacht te brengen.