MKB-Nederland organiseert 1e Dag van de Ondernemer

vrijdag 10 juni 2016 11:15 Economie

Dit is een origineel bericht van MKB-Nederland

MKB-Nederland roept vanaf dit jaar elke derde vrijdag van november uit tot Dag van de Ondernemer. De dag moet een traditie worden om het ondernemerschap te vieren en ondernemers in het zonnetje te zetten. MKB-Nederland organiseert de eerste Dag van de Ondernemer op vrijdag 18 november aanstaande met tal van activiteiten door het land.

Er bestaat in Nederland een dag voor zo ongeveer alles en iedereen, maar een Dag van de Ondernemer was er vreemd genoeg nog niet. Terwijl ondernemers van ongekende waarde zijn voor ons land. Ze opereren voor eigen rekening en risico, creeren groei, banen en dragen in hoge mate bij aan onze welvaart.

"Ze verdienen daarvoor ons respect", zegt voorzitter Michael van Straalen van MKB-Nederland. "Met de Dag van de Ondernemer willen we ondernemers expliciet bedanken voor hun bijdrage, durf en doorzettingsvermogen. Een positieve dag waarop we hen een welgemeende schouderklop geven en onze blijk van waardering uitdragen. Uiteindelijk moet de dag ook een bijdrage leveren aan het imago van het zelfstandig ondernemerschap en toekomstige ondernemers stimuleren de sprong te wagen."

MKB-Nederland werkt in het kader van de Dag van de Ondernemer samen met haar Belgische zusterorganisatie Unizo, die al twee keer eerder met succes deze dag in Vlaanderen heeft gehouden. Dit jaar worden ondernemers in Nederland en Vlaanderen op dezelfde dag in het zonnetje gezet.

Het programma voor 18 november is nog volop in ontwikkeling. MKB-Nederland betrekt daarbij ook de aangesloten brancheorganisaties en haar partners. Na de zomer is meer informatie te vinden via de website www.dagvandeondernemer.nl

*

*

*

*