Minister Koenders in gesprek met studenten Universiteit Leiden over wereldwijde veiligheid

Nieuwsbericht | 09-11-2016 | 18:02

`Het Amerikaanse volk heeft gesproken na een verkiezingsstrijd die verdeeldheid heeft blootgelegd in de Verenigde Staten en daarbuiten. Het belang van samenwerking met de VS is groot, en de voortzetting daarvan zo mogelijk nog groter' - minister Koenders van Buitenlandse Zaken.

Op 17 november is minister Koenders van Buitenlandse Zaken te gast bij de Faculteit Governance and Global Affairs van de Universiteit Leiden om over de trans-Atlantische band en andere zaken te spreken. Koenders gaat met studenten van de Haagse vestiging in gesprek over de complexe veiligheidskwesties van dit moment en het noodzakelijke politieke antwoord daarop.

In heel Europa staat het veiligheidsgevoel bij mensen onder druk, door onder meer internationaal terrorisme en toenemende migratie. Ook Edwin Bakker, hoogleraar Terrorisme en Contraterrorisme en wetenschappelijk directeur van het Institute of Security and Global Affairs van de Universiteit Leiden, zal spreken. Hij geeft zijn visie op de huidige internationale veiligheidsvraagstukken.

De minister wil over dit onderwerp graag in gesprek met studenten. Daarom wordt in het programma ruim de tijd genomen om met hen in debat te gaan. De bijeenkomst wordt afgesloten met een speech van een student die zijn visie geeft over hoe Nederland zijn veiligheidsbeleid zou moeten vormgeven.