Henk Vis overleden

Geplaatst op 28 oktober 2016 om 13:54

Op donderdag 27 oktober is Henk Vis,oud-directeur en -eigenaar van DierenPark Amersfoort, op 83 -jarige leeftijd overleden. Hij was al geruime tijd ziek. Een groot verlies voor familiebedrijf DierenPark Amersfoort, dat in 1948 is opgericht door zijn schoonouders. Henk Vis vormde samen met zijn vrouw Astrid Vis van 1960 tot 1995 de directie.

Henk Vis was een gepassioneerd dierentuinman. In 1960 trouwde hij met Astrid Tertoolen, de dochter van de oprichters van de Amersfoortse dierentuin. Samen met zijn vrouw had hij jarenlang de leiding over het dierenpark. Henk Vis heeft zich in al die jaren hardgemaakt voor het dierenpark en is intensief betrokken geweest bij de bouw van diverse dierenverblijven en horecagelegenheden. Zijn passie en betrokkenheid voor het bedrijf is altijd blijven bestaan.

"De medewerkers zullen hem vooral gaan missen om zijn inbreng bij de vernieuwingen in het park, waarbij het groene karakter altijd hoog in het vaandel stond," vertelt personeelsmanager Fiet Verdonck.

Het park heeft ook moeilijke tijden gekend, maar met zijn doorzettingsvermogen en liefde voor de dieren en de bezoekers heeft hij samen met zijn vrouw en vele medewerkers een mooie parel in het groene hart van Amersfoort weten te vestigen.