Verdachte schietincident Drebbelstraat aangehouden


Verdachte schietincident Drebbelstraat aangehouden

Laatste update:
09-11-2016 | 16:59

Den Haag - Op basis van verklaringen konden rechercheurs op dinsdag 8 november een 21-jarige verdachte aanhouden. Hij was mogelijk betrokken bij het schietincident dat op 22 augustus in de Drebbelstraat plaatsvond. Bij het incident raakte een man gewond, maar hij is buiten levensgevaar.

Agenten gingen direct ter plaatse toen getuigen een schietincident meldden in de Haagse Drebbelstraat. Er waren mogelijk meerdere daders bij het schietincident betrokken.

Rechercheurs stelden een onderzoek in en kwamen op basis van verklaringen de 21-jarige verdachte zonder vaste woonplaats op het spoor. Hij werd op dinsdag 8 november aangehouden.

Een andere verdachte, van 27 jaar uit Den Haag, werd al eerder aangehouden, namelijk op 22 augustus, op heterdaad in de Oudemansstraat. Hij werd op het politiebureau verhoord en later door de raadkamer in vrijheid gesteld. Hij is nog wel verdachte in deze zaak.

Hoewel het 20-jarige slachtoffer uit Den Haag niet levensbedreigend gewond raakte, was een operatie wel noodzakelijk. Deze ingreep vond recentelijk plaats. Het slachtoffer blijft nog enige tijd onder behandeling in het ziekenhuis.

Het onderzoek naar deze zaak is nog niet afgerond en de politie sluit meer aanhoudingen niet uit.