Vrouw aangerand Weesperzijde / Politie zoekt verdachte en fiets


Vrouw aangerand Weesperzijde / Politie zoekt verdachte en fiets

Laatste update:
09-11-2016 | 09:11

Amsterdam - Op zondagmorgen 6 november rond half 6 is een jonge vrouw door een nog onbekende man aangerand op de Weesperzijde nabij het viaduct over de afslag S112.

De vrouw fietst die ochtend vanuit het centrum naar huis wanneer zij plotseling onder het viaduct door een man van haar fiets wordt geduwd. Als zij ten val komt sleurt de man haar mee naar een nabij gelegen grasveld. Het lukt de vrouw in eerste instantie los te komen en haar fiets weer te
pakken. Hierop grijpt de man haar opnieuw en sleurt haar wederom naar het grasveld. Hierbij wordt ze geschopt, geslagen en onzedelijk betast. Plotseling staakt de man zijn acties en gaat hij er op de fiets van het slachtoffer vandoor in de richting van Diemen.

Hierop heeft de vrouw direct met 112 gebeld.

Signalement

De man wordt door het slachtoffer omschreven als een man van circa 30 jaar oud met een lichtgetinte, wat gelige huidskleur, ongeveer 1.70 `a 1.75m. lang met kort zwart haar.

Hij droeg die ochtend een bril met een donker montuur, een dikke zwarte jas en daaronder een zandkleurige broek.

De man is vertrokken op de fiets van het slachtoffer en dat betreft een zwarte dames `opoefiets' met een wit voorspatbord en een witte voordrager.

Onderzoeksvragen

Het onderzoeksteam wil graag met getuigen spreken die iets van het incident hebben gezien. Ter herinnering; het slachtoffer was op het moment van de aanranding gekleed in een opvallende rode jas en droeg een paarse rugzak bij zich. Het regende die ochtend hard.

De recherche wil ook weten of er mensen zijn die deze man in de vroege ochtend van zondag 6 november eveneens in die omgeving hebben gezien of de man herkennen aan de hand van het opgegeven signalement.

Verder wil men graag spreken met vrouwen die mogelijk ook door deze man zijn lastiggevallen of benaderd.

Daarnaast is de politie op zoek naar de fiets van het slachtoffer. Mogelijk dat de man de fiets nog in zijn bezit heeft of ergens heeft neergezet.

Heeft u informatie over deze zaak of weet u wie deze man is? Bel dan met de Opsporingstiplijn via 0800-6070. Wilt u liever anoniem blijven, bel dan naar Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000 of vul geheel anoniem op www.meldmisdaadanoniem.nl het tipformulier in.