Openbaar Ministerie Rotterdam: geen misdrijf bij dood Zeeuwse vrouw


Een 41-jarige vrouw die op 2 augustus dood werd gevonden in haar woning in het Zeeuwse Groede, is niet als gevolg van een misdrijf overleden. Uit het feitenonderzoek is gebleken dat ze zelf het dienstwapen van haar partner, een politieman van de eenheid Zeeland-West-Brabant, heeft gebruikt.

Onder leiding van een officier van justitie van het OM in Rotterdam werd door de eenheid Rotterdam Rijnmond een feitenonderzoek ingesteld naar het overlijden. Het OM Rotterdam deed dit onderzoek op verzoek van de eenheid Zeeland West-Brabant en het parket in Breda, nadat familie van de vrouw
aangifte deed tegen de politieman. Zij vermoedden dat er sprake was van moord, doodslag of dood door schuld. Daarvan is na het onderzoek niets gebleken, aldus het OM. Uit het onderzoek zijn geen aanwijzingen gekomen die wijzen op een andere gang van zaken dan zelfdoding.

De politieman mocht in verband met een piketdienst zijn dienstwapen thuis hebben. Uit het onderzoek is gebleken dat de politieman bij het bewaren van zijn wapen heeft gehandeld in overeenstemming met de daarvoor geldende voorschriften.

Deel dit op

*