Twee hennepkwekerijen opgerold


Twee hennepkwekerijen opgerold

Laatste update:
27-10-2016 | 13:55

Woordvoering:
Zeeland-West-Brabant

Tilburg/ Oisterwijk - De politie heeft woensdag 26 oktober op twee locaties naar hennepkwekerijen gezocht. Het gaat om een adres in Tilburg en een adres in Oisterwijk.

Haydnstraat

Op dit adres in Tilburg werd in een schuur/garagebox in een speciaal daarvoor gecreeerde ruimte een hennepdrogerij aangetroffen. In die ruimte werd ruim 43 kg natte henneptoppen aangetroffen. Een 44-jarige man werd opgepakt.

Taxandrialaan

In deze woning in Oisterwijk werd op de eerste verdieping in een slaapkamer een in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen met daarin 112 hennepplanten. Er vond diefstal stroom plaats. Er is een 21-jarige man aangehouden.

Prioriteit

De politie en de gemeente geven veel prioriteit aan de aanpak van hennepkwekerijen. Deze plantages veroorzaken vaak stankoverlast, leveren brandgevaar op en bovendien is er dikwijls een relatie met georganiseerde misdaad (geweld, inbraken, overvallen, ripdeals en liquidaties). Burgers die tips
hebben over de aanwezigheid van hennepkwekerijen kunnen dit doorgeven dit via de politieapp of het meldformulier op politie.nl/melden, via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000 of het meldingsformulier van M.