Publieksacademie voor de Rechtspraak over Erfrecht


27 oktober 2016 - Arrondissementsparket Noord-Nederland

Over je eigen overlijden denk je liever niet te vaak na, maar is het niet belangrijk om toch het een en ander geregeld te hebben? Dit keer geen strafrecht maar erfrecht tijdens de Publieksacademie.

Wat laat je achter en hoe zit het met een erfenis? Kun je je kind onterven? Moet je alle schulden van een erfenis zelf betalen? En hoe zit het met erfbelasting?

Dit zijn vragen die aan bod komen tijdens de Publieksacademie voor de Rechtspraak op woensdag 9 november van 19.00 - 21.00 bij de Rijksuniversiteit Groningen in het Academiegebouw aan de Broerstraat 5.

De sprekers van deze avond zijn prof. Wilbert Kolkman, hoogleraar privaatrecht aan de Rijksuniversiteit Groningen en senior rechter mr. Jeff Biesma van de rechtbank Noord-Nederland.

Wilt u deze bijeenkomst van de Publieksacademie bijwonen, bezoek dan de website van het Dagblad van het Noorden: service.dvhn.nl/rechtspraak/index.html

De Publieksacademie voor de Rechtspraak wil met laagdrempelige lezingen tegemoetkomen aan de grote belangstelling die bestaat voor de rechtspraak. Rechters, officieren van justitie, hoogleraren en andere deskundigen vertellen over thema's in het recht waar veel mensen mee te maken krijgen.

De Publieksacademie voor de Rechtspraak is een samenwerking tussen de Rechtbank Noord-Nederland, de Faculteit Rechtsgeleerdheid van de Rijksuniversiteit Groningen, het Openbaar Ministerie Noord-Nederland en het Dagblad van het Noorden. De lezingen zijn geschikt voor een breed publiek.

Kennis over het recht is niet nodig om lezingen te kunnen volgen!

Deel dit op

*