Israelische soldaat neergeschoten langs grens met Libanon

Een woordvoerder van het Israelische leger heeft zojuist verklaard dat er een Israelische soldaat is neergeschoten vanuit een voertuig die dicht langs de Israelisch-Libanese grens reed. De soldaat raakte hierbij gewond en zijn collega's vuurden hierop terug op de rijdende auto in Libanon. Volgens de leger verklaring is hierbij het voertuig direct getroffen door geweervuur van de Israelische militairen.

In de verklaring van het Israelische leger staat te lezen dat Israelische troepen het voertuig direct hebben getroffen. Later werd aan deze verklaring toegevoegd dat de auto op Libanees grondgebied met hoge snelheid probeerde te ontvluchten. Kort hierop volgde een tweede vuurgevecht tussen Israelische soldaten en de terroristen die de Israelische soldaat hadden verwond. De auto van de terroristen werd hierbij meermaals getroffen door Israelisch geweervuur.

De aanslag vond plaats in de buurt van de Israelische stad Metulla, dat aan de noordgrens van Israel met Libanon ligt. Het grensgebied is sinds de oorlog tussen Israel en de sjiitische terreurbeweging Hezbollah in 2006 vrij rustig gebleken. De afgelopen maanden is het overigens steeds vaker onrustig langs de noordgrens. (Lees ook: Hezbollah bereidt grote militaire actie voor bij grens Israel)

In het grensgebied bewaken troepen van de Verenigde Naties, de UNIFIL troepenmacht, de grens tussen Israel en Libanon. Generaal-majoor Michael Beary, van de UNFIL-missie, verklaarde na de aanslag dat zij in samenwerking met het Libanese leger een onderzoek heeft gelanceerd naar het incident. Verder drong Beary erbij alle betrokken partijen op aan "terughoudendheid te betrachten".