Samen vraagmacht creeren voor een goede digitale infrastructuur


19-10-2016
ICT in het onderwijs

Een toekomstvaste en stabiele internetverbinding en ICT-netwerkinfrastructuur zijn cruciaal voor het bieden van eigentijds onderwijs. De PO-Raad en Kennisnet willen de sector graag ondersteunen bij het op orde brengen van de externe en interne infrastructuur en innovatie helpen mogelijk maken.

Lang niet alle scholen hebben toegang tot een goede internetverbinding. De toekomstvaste verbindingen via glasvezel zijn prijziger en het blijkt lastig om de interne netwerkinfrastructuur goed in te richten. Een belangrijke randvoorwaarde voor gebruik van ICT in het onderwijs is daardoor niet
voldoende ingevuld.

Een van de opties om dit vraagstuk aan te pakken, is vraagbundeling en/of daadwerkelijk gezamenlijk inkopen. Zo'n structurele aanpak zorgt ervoor dat een bij het onderwijs passend aanbod van diensten komt, inclusief beveiliging, hoge service niveaus en garanties op de beschikbare bandbreedte.
In het hoger onderwijs is bovendien gebleken dat een dergelijke aanpak de beschikbaarheid van een innovatief dienstenaanbod stimuleert. In 2016 faciliteert de PO-Raad het vormen van een landelijke groep besturen die meedenkt over de geschikte vorm van vraagbundeling en inkooppakketten.

Vragen?

Voor meer informatie over vraagbundeling en de stappen om gezamenlijk connectiviteit te organiseren met Petra Nederkoorn, projectleider connectiviteit. Uiteraard blijven we u hierover ook actief informeren, onder meer via onze website www.poraad.nl.

Laatst gewijzigd:
woensdag 19 oktober 2016