Hilversum gastvrouw voor Congrestival; Eigen(wijs)heid Eerst


Wethouders Klamer en Van der Want zijn aankomende vrijdag 7 oktober samen gastheer bij het Congrestival Eigen(wijs)heid Eerst; Lokaal Samen Zorgen. De visie en de dagelijkse praktijk van "Lokaal Samen Zorgen", staat centraal tijdens dit evenement. De gemeente Hilversum zet stevig in op nieuwe
vormen voor samen zorgen in sterke buurten. Niet voor niets is Hilversum de Mediastad, waardoor combinaties en kansen voor nieuwe vormen van informele en formele zorg talrijk zijn.

Interactief programma

Bezoekers aan het evenement gaan aan de slag met thema's waarin "Lokaal Samen Zorgen" centraal staat. Hoe organiseer je ouderenzorg in de buurt? Welke grenzen kent vrijwilligerswerk, wanneer moet een professioneel er aan te pas komen? Hoe kom je in contact met jonge mantelzorgers? Welke rol
hebben inwoners? Eric van der Want, wethouder Zorg en Onderwijs: "Lokaal Samen Zorgen, is niet alleen voor Hilversum een belangrijk punt van aandacht, maar voor veel gemeenten en (vrijwilligers) organisaties. Hoe verhouden informele en formele zorg tot elkaar? Nu en in de toekomst."

Praktijk centraal!

Het congrestival is een spannende mix van inhoud, ontmoeting, uitwisseling, beleving en doen! Tijdens het congrestival is de hoofdrol voor `Willem', `Margreet', `Yousuf', `Patricia' en `Samira'. Zij delen hun verhalen in workshops, op het toneel en in de wandelgangen. Arjo Klamer, wethouder
Sociale Zaken en Particpatie; "Vanuit de perspectieven van bewoners en vrijwilligers in de buurt de benodigde ondersteuning en zorg definieren. Het is zo belangrijk om van elkaar leren door ervaringen te delen, daarin zie ik de grootste toegevoegde waarde van dit congrestival."

Voor wie?

Het congrestival is voor iedereen die betrokken is bij lokale zorg. Een brede doelgroep van clienten/patienten, mantelzorgers, vrijwilligers, leden van een bewoners(zorg)initiatief, beroepskracht in zorg of welzijn, of werkzaam in het sociaal domein van een gemeente.

Door wie?

Het congrestival Eigen(wijs)heid eerst! is een gezamenlijk initiatief van Agora, Austerlitz Zorgt, Expertisecentrum Mantelzorg, gemeente Hilversum, LCGW, LSA, Mezzo, Movisie, NOV, Serious Video en Vilans.