Verdachte van opzettelijk aanrijden fietser aangehouden


Verdachte van opzettelijk aanrijden fietser aangehouden

Laatste update:
23-09-2016 | 10:31

's-Hertogenbosch - De politie hield donderdagmiddag 22 september een automobilist uit 's-Hertogenbosch aan op verdenking van het opzettelijk aanrijden van een fietser in zijn woonplaats eerder die dag. De verdachte zou na de aanrijding door zijn gereden.

Bij de politie kwam donderdag rond 17.10 uur een melding van een aanrijding op de Stationsweg in 's-Hertogenbosch binnen. De gewaarschuwde agenten gingen poolshoogte nemen en troffen een gewonde fietser aan op de Stationsweg. Volgens het slachtoffer had hij een automobilist aangesproken op
asociaal rijgedrag, waarop hij vervolgens opzettelijk aangereden werd. Het 36-jarige slachtoffer, zonder vaste woon- en/of verblijfplaats, belandde door de aanrijding op de motorkap van de auto en liep een verwonding aan zijn schouder op. Hij werd naar het ziekenhuis gebracht voor behandeling.
De automobilist ging er na de aanrijding vandoor. Aan de hand van het kenteken kon de politie de 28-jarige verdachte Bosschenaar achterhalen. Hij werd rond 17.30 uur aangehouden in zijn woning en zit vast voor verder onderzoek.