#ReBrexit

verslaggever Mischa Blok

Radio | za 25 jun 2016 - Al de hele dag trending: Brexit in Five Words, dus in vijf woorden je mening geven over de Brexit. Bijvoorbeeld: "Careful what you wish for". Of: "Honey we screwed the kids". Of: "That was a huge mistake".

De Brexit is inmiddels de re-Brexit geworden voor de mensen die spijt hebben van hun Leave-stem. Oftewel de 'get-over-it'. The Post Online noemt ze op twitter de 'stampvoetende millennials': Britse jongeren die boos zijn omdat de ouderen over hun toekomst hebben beslist.

Maar dat ligt toch wat minder zwart-wit, want 75 procent van de jongeren tussen 18 en 24 jaar wilde inderdaad in de EU blijven, maar de opkomst van die leeftijdsgroep was juist heel laag. En The Post Online zegt daarom: eigen schuld, dikke Brexit. Boris Johnson heeft de jongeren in ieder geval verzekerd dat ze een welvarende toekomst tegemoet gaan.

En dan komt er misschien ook nog een re-Brexit, omdat er een petitie is gestart voor een nieuw referendum en die is al meer dan 1 miljoen keer ondertekend.