Getuigenoproep plofkraak Belgieplein


Getuigenoproep plofkraak Belgieplein

Laatste update:
08-06-2016 | 16:13

Amsterdam - In de nacht van vrijdag 3 op zaterdag 4 juni klonk er enkele minuten voor 05.00 uur een gigantische knal op het Belgieplein. Deze knal was tot in de wijde omgeving - zelfs in Badhoevedorp - te horen. Ook was er een flinke rookpluim te zien. Buurtbewoners werden massaal wakker en
zijn zich rot geschrokken.

Meerdere bewoners dachten dat er sprake was van een aanslag. De ravage blijkt enorm. Vier gevels zijn ernstig beschadigd geraakt en de financiele gevolgen van deze plofkraak zijn dus groot. Verspreid over het plein lagen brokstukken van het pand. De gevaarzetting van een plofkraak zoals deze,
is enorm. Waarmee de daders die harde knal hebben veroorzaakt willen we vanwege het onderzoek niet delen. Ook over de buit delen we om dezelfde reden geen informatie.



Veel buurtbewoners werden wakker van de harde knal en de recherche heeft inmiddels met meerdere mensen gesproken die iets gezien hebben. Voorafgaand aan de knal hebben twee mannen, de mogelijke daders, bij de pinautomaat gestaan. Op het moment van de knal stonden twee mannen op enige afstand
van het pand, vervolgens zijn ze naar de ravage gerend waarna ze naar een zwarte motorscooter verderop het plein zijn gerend en weggereden in de richting van het Kasterleepark. Van de mannen is bekend dat zij in het donker gekleed waren.



De politie wil het volgende van publiek weten

* Wie heeft voorafgaand aan de plofkraak iets opgemerkt wat met deze zaak te maken kan hebben? Dat kan vlak voor de plofkraak geweest zijn, maar ook enkele uren of zelfs dagen daarvoor. Bijvoorbeeld personen die het pand aandachtig hebben bekeken.



* Een aantal bewoners is zo adequaat geweest om direct te gaan filmen op het moment dat zij opgeschrikt werden door de knal. De politie wil al deze beelden graag bekijken. Deze kunnen via deze link worden geuepload.



* De politie wil met iedereen in contact komen die de daders mogelijk heeft gezien tijdens hun vlucht. Alle informatie over deze daders kan belangrijk zijn bij het onderzoek.



* Twee personen in donkere kleding reden met hoge snelheid op een scooter of motor over de Vrije Geer, via de Akersluis naar de P. Hans Frankfurthersingel. De recherche vraagt of getuigen op de Akersluis en de P. Hans Frankfurthersingel een snel rijdende scooter of motor hebben gezien met in
hun bezit in grote donkere tas. Misschien dat getuigen iets bijzonders is opgevallen en dat wil de recherche graag weten.



Tips

Informatie kan worden doorgegeven via de Opsporingstiplijn: 0800-6070. Informatie kan ook anoniem worden doorgegeven door te bellen met 0800-7000. Daarnaast is het mogelijk om het onderstaande tipformulier in te vullen.