Herziening subsidiestelsel


De gemeente Cuijk gaat het subsidiestelsel herzien. Dit gebeurt in samenwerking met de subsidierelaties en de gemeenteraad. Hiervoor zijn de afgelopen maanden verschillende bijeenkomsten georganiseerd.

In april heeft het college samen met de gemeenteraad in een besloten bijeenkomst zich gebogen over het beoogde nieuwe subsidiestelsel. Deze bijeenkomsten leverde een goede discussie op.

De uitwerking van het subsidiestelsel brengt veranderingen in de subsidierelatie met onze verenigingen. Om de veranderingen van het nieuwe stelsel voor de verenigingen goed in beeld te krijgen, en daarbij te kiezen voor kwaliteit en duidelijkheid in plaats van de snelheid, heeft het college de
behoefte aan een tweede verdiepingsslag met een afvaardiging van de gemeenteraad. Ook zal er nog een bijeenkomst met de klankbordgroep gepland worden. Te zijner tijd zal er ook nog een informatiebijeenkomst worden georganiseerd.

Aanvraag subsidie 2017

Zoals eerder aangekondigd komt er voor het aanvragen van de subsidies 2017 een nieuwe aanvraagdatum. Wanneer deze nieuwe aanvraagdatum bekend is, informeren wij u via de gemeentepagina en per mail.