Grondverwerving HOV in het Gooi

26 mei 2016

Voor de nieuwe busverbinding die onder andere door het centrum van Hilversum loopt voert Antea Group, in opdracht van de provincie Noord-Holland, de grondverwervingen uit.

De werkzaamheden bestaan uit het opstellen van de taxaties en voeren van onderhandelingen met eigenaren, maar ook het opstellen van bouwkundige rapportages en herbouwplannen voor bestaand vastgoed. Bij deze ontwikkeling in hoogstedelijk gebied komen de diverse expertises van Antea Group op het gebied van stedelijke (her)ontwikkeling volledig tot haar recht.

Met het project HOV (Hoogwaardig Openbaar Vervoer) in 't Gooi wil de Provincie Noord-Holland een betrouwbare en comfortabele busverbinding tussen busstation Huizen en station Hilversum realiseren. Daarnaast gaat een groot deel van het projectbudget naar het verbeteren van het leefklimaat, verkeersveiligheid en versterking van de natuur. In het project is een nieuwe natuurbrug (ecoduct), ondertunneling van de bus- en spoorbaan en een fiets- en voetgangerstunnel opgenomen.