Oudere man slachtoffer van babbeltruc


Oudere man slachtoffer van babbeltruc

Laatste update:
27-05-2016 | 13:04

Laren - De politie onderzoekt een insluiping in een woning in het buitengebied van Laren (Gld) op donderdag 26 mei tussen 15.15 en 15.45 uur. Meerdere mannen waren `dapper' genoeg om de 81-jarige bewoner om de tuin te leiden.

Het slachtoffer liep op zijn erf en sprak twee onbekende mannen aan, die in hun grijze auto (mogelijk Mercedes) aan kwamen rijden. Deze spraken gebrekkig Nederlands en stelden een heleboel vragen over zijn tuin. Na verloop van tijd reden ze weer weg en toen bleek dat in de tussentijd het huis
was doorzocht door een of meerdere personen; de deur stond immers open. Er wordt een bankpas vermist en die is zo snel mogelijk geblokkeerd. De politie onderzoekt de zaak maar als u iets gezien heeft, bel dan met de politie op 0900-8844.

Babbeltruc

Veel te vaak duiken er weer oplichters en criminelen op die met babbeltrucs argeloze -vaak oudere- mensen belagen en hen geld afhandig proberen te maken.

U kunt een aantal dingen doen om te voorkomen dat u of bekenden van u slachtoffer worden.

1. Direct de politie bellen!
2. Surf eens naar https://www.politie.nl/themas/babbeltruc.html. Daarin vindt u veel informatie over babbeltrucs en over wat u er tegen kunt doen.

2016259314