Nyrstar: Kennisgeving van aandeelhouders

Gereglementeerde informatie

2 mei 2016

Nyrstar NV kondigde vandaag aan dat het op 28 mai 2016 een kennisgeving van aandeelhouders heeft ontvangen van BlackRock Inc., overeenkomstig de wet van 2 mei 2007 op de openbaarmaking van belangrijke deelnemingen in emittenten waarvan aandelen zijn toegelaten tot de verhandeling op een gereglementeerde markt en houdende diverse bepalingen.

Overeenkomstig de voormelde kennisgeving, heeft BlackRock opnieuw stemrechten in Nyrstar NV verworven. Haar deelneming op 25 mei 2016 bedroeg 46.909.564 gewone aandelen, goed voor 5,01% van het totaal van de bestaande aandelen van Nyrstar NV.

Verdere gegevens betreffende de bovenstaande kennisgeving zijn beschikbaar op de Nyrstar website: http://www.nyrstar.com/investors/du/shareholderinformation/Pages/shareholderstructure.aspx.

- einde -

Over Nyrstar Nyrstar is een geintegreerd mijnbouw- en metaalbedrijf met een leiderspositie op de zink- en loodmarkt en groeiende posities voor andere basis- en edele metalen. Dat zijn essentiele grondstoffen die de snelle verstedelijking en industrialisering van onze veranderende wereld voeden. Nyrstar heeft mijnbouw-, smelt- en andere activiteiten in Europa, het Amerikaanse continent, China en Australie en stelt zowat 5.500 mensen tewerk. Nyrstar werd opgericht in Belgie en heeft zijn hoofdzetel in Zwitserland. Nyrstar staat op de Euronext Brussels genoteerd als NYR. Meer informatie vindt u op de website van Nyrstar, www.nyrstar.com