Onderhandelingsresultaat bij Douwe Egberts


Onderhandelingsresultaat bij Douwe Egberts

Geplaatst op 01 april 2016
[IMG]

Korte looptijd om pensioenprobleem aan te pakken.

Op 9 januari 2015 vroeg ik naar jouw mening over de spiksplinternieuwe pensioenafspraken op dat moment. Voorafgaand aan de onderhandelingen op 18 maart 2016 kregen wij een business update van Douwe Egberts. Douwe Egberts had volgens mij eerder al personeelsinformatiebijeenkomsten gehouden. Op
dit moment is de betaalbaarheid van de pensioenregeling het hete hangijzer. Dat baart zorgen. Hebben we dan in 2014 toch niet goed op zitten letten?

Overbruggings-cao

Werkgever en werknemers waren het er op 18 maart 2016 snel over eens: Er is besloten om de rest van het jaar met voorrang het pensioenprobleem onder ogen te zien. Dit heeft geleid tot een onderhandelingsresultaat waarover jij door Douwe Egberts al bent geinformeerd. Hier tref je het
onderhandelingsresultaat nogmaals aan. De inhoud spreekt voor zich.

In overleg met de kaderleden in Utrecht is besloten dat je schriftelijk mag stemmen. In samenspraak met onze leden in Joure is er een ledenvergadering op:

Dinsdag 5 april van 15.00 tot 16.00 uur in de Pure Gold Room op locatie Joure.

De leden hebben inmiddels bericht thuis ontvangen waar zij ook hun stem kunnen uitbrengen. Dit kan tot en met 7 april 2016.

Vragen?

Mocht je vragen hebben over het overleg of je mening willen geven neem dan contact met mij op per mail John Kapteijn of bel 06-52522067.

Informatie

Sectoren: Industrie en Handel
Branche: Groothandel in levensmiddelen