Zhaochun Ren wint Chinese Government Award

Zhaochun Ren wint Chinese Government Award

29 maart 2016

Zhaochun Ren, PhD kandidaat bij het UvA Informatica Instituut, heeft de `2016 Chinese Government Award for Outstanding Self-Financed Students Abroad' toegekend gekregen. Hij ontvangt de prijs voor zijn PhD onderzoek naar information retrieval dat hij uitvoert onder supervisie van professor Maarten de Rijke.

Ren voegde zich in 2012 als PhD kandidaat bij het team van Maarten de Rijke voor het project Semantic Search for E-Discovery, een project gefinancierd door de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek. Binnen dit project is Ren verantwoordelijk voor het onderzoek naar modelleren en tracken van onderwerpen in sociale media. Zhaochun Ren:`Ik zit op dit moment in mijn vierde jaar van mijn promotietraject en moet deze nog afronden, maar dit is absoluut een hoogtepunt in mijn wetenschappelijke carriere tot zover.`

Award voor uitzonderlijke academische prestaties

Om overzeese Chinese PhD kandidaten met uitzonderlijke academische prestaties te belonen is door de Chinese overheid in 2003 een award in het leven geroepen. De award wordt toegekend aan promovendi die met eigen financiering (geen overheidsfinanciering) in het buitenland studeren. De winnaars worden gekozen middels een competitief proces van evaluaties van hun werk, waaronder assesments door experts uit het vakgebied in zowel het gastland als China.

Het prijzengeld is $6.000, gesponsord door het Chinese Ministerie van Onderwijs. Dit jaar ontvangen 500 Chinese PhD kandidaten de award, waarvan er 11 studeren in Nederland. Op 14 april wordt aan hen de prijs uitgereikt tijdens een ceremonie op de Chinese ambassade in Den Haag.

De volledige lijst van de winnaars van 2016 (website overwegend in het Chinees) Website onderzoeksgroep Information and Language Processing Systems

Gepubliceerd door Faculteit Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica