Duurzame inspiratie opdoen in weekend 2 en 3 april


Symbool afbeelding Cleantech tomorrow

Op zaterdag 2 en zondag 3 april kunt u er bijna niet omheen... Dan staan veel plekken in onze gemeente in het teken van het meerdaagse evenement over schone technologie: Cleantech Tomorrow. Kijk voor het volledige programma op 2 tot en met 5 april op www.cleantechtomorrow > programma 2016.

Zaterdag 2 april

Open huis WILA

Zaterdag 2 april van 10.00 tot 14.00 uur houdt WILA open huis. Een unieke kans om eens achter de deuren te kijken van dit innovatieve, industriele bedrijf, waar hoogwaardige werkgelegenheid ontstaat door robotisering in plaats van verdwijnt. Kom, kijk en geniet van de fascinerende
productieomgeving en ervaar hoe WILA in staat is de bestaande fabriek aan de Goorseweg te vernieuwen en vanuit Lochem als producent van kantpersgereedschapsystemen te groeien op de wereldmarkt.

Duurzame verkenning van de gemeente

Met behulp van een plattegrond (zie het hart van deze krant) kunt u zaterdag 2 april Lochem verkennen vanuit het oogpunt van duurzaamheid. Neem tussen 12.00 en 16.00 uur een kijkje om te zien wat het gemeentehuis aan de Hanzeweg 8 een duurzaam gebouw maakt en ervaar de zonneparken van
LochemEnergie. Verken ook de eerlijke winkelroute in Lochem. En bij Tuinderij De Veldhof in Gorssel vertellen ze u over permacultuur.

Maak kennis met het bedrijfsleven van Lochem

In de binnenstad een tentoonstelling van bedrijven uit Lochem. Wie zijn de bedrijven en hoe werken zij aan een duurzame wereld? ForFarmers, FrieslandCampina, WILA, ROM3D, Alterra, Witteveen+Bos, HR Groep, gemeente Lochem en TKF laten dit zien.

Inspiratie opdoen aan de markt

Toonaangevende landbouw en industrie. Wie zijn die bedrijven en hoe werken zij aan een duurzame wereld? Er zijn presentaties van ForFarmers, FrieslandCampina, WILA, ROM3D, Alterra, Witteveen+Bos, HR Groep, gemeente Lochem en een vooruitblik van TKF.

Energie & mobiliteit

Maak kennis met de gerealiseerde en geplande projecten van LochemEnergie, elektrische auto's en het succes van de deelauto's. Ervaar via virtual reality van ROM3D uit Harfsen het effect van energieprojecten in het landschap.

Duurzaam bouwen

Opgewekt Lochem en lokale leveranciers staan u graag te woord over het verduurzamen van woningen en bedrijven. Of nu gaat om isoleren, LED-verlichting, energie opwekken of domotica. Laat u inspireren en ontdek wat u zelf kunt bijdragen aan een schone toekomst.

Eerlijke handel en streekproducten

Bezoek de stand van Lochem FairTrade als stimulator van eerlijke handel in de gemeente en ervaar hoeveel bedrijven al meedoen. Leer aan de hand van de FairTrade-route uw lokale ondernemers kennen, die voorop lopen als het gaat om eerlijke producten en voedsel uit de streek.

Lochemse Uitdaging

De Lochemse uitdaging is een vorm van modern noaberschap; Bedrijven helpen verenigingen, stichtingen en burgerinitiatieven. Om welke vragen gaat het in de praktijk en hoe hebben Lochemse bedrijven al geholpen om het welzijn in Lochem te bevorderen?

Ondernemerslaboratorium

Een goed idee of zelf een onderneming beginnen? Het ondernemerslaboratorium van Lochem 3.0 helpt u met contacten en zo mogelijk begeleiding, om uw droom waar te maken.

Zaterdag 3 april

Almen maakt het groener

Almen maakt het groener op zondag 3 april. De ondernemers uit Almen houden een fair waar u de veelzijdigheid van het dorp kunt ervaren. Er is ook een tentoonstelling over duurzaamheid. Neem de fiets mee, want er is een duurzame fietsroute die u bij verschillende bedrijven een kijkje achter de
schermen laat nemen! De beurs is van 13.00-17.00 uur in Dorpshuis Ons Huis, in de Almense kerk en op het terrein voor de kerk. De toegang is gratis.