Rolstoelbeweegdag op 16 april voor iedereen die zittend wil sporten


Sportloket West-Brabant (waarin ook de gemeente Etten-Leur deelneemt) houdt op zaterdag 16 april de derde Regionale Rolstoelbeweegdag. Na het succes van vorig jaar in Etten-Leur kan ook dit jaar iedereen die zittend wil sporten kennismaken met verschillende sporten. In Sporthal Arkendonk in
Oosterhout is er `s middags de mogelijkheid om zelf mee te doen met sport- en bewegen, erover te praten, een persoonlijk sport- en beweegadvies te krijgen of gewoon rustig rond te kijken.



Rolstoelbeweegdag

Sporten en Bewegen is goed voor iedereen, maar wat als je dit zittend moet doen doordat je rolstoel gebonden of langdurig geblesseerd bent, of gemakkelijk uit balans raakt? Hoe zou het zijn om als sporter zonder een beperking toch een rolstoelsport te beoefenen? Wat zijn dan je mogelijkheden?
Om antwoord te geven op deze en nog veel meer vragen, is er op zaterdag 16 april de Rolstoelbeweegdag. Van 14.00 tot 16.00 uur is iedereen van harte welkom bij sporthal Arkendonk, Zwanendonk 44 in Oosterhout.

"Wat is er nou leuker dan een sport en beweegactiviteit te kunnen uitproberen? Gewoon even voelen of het bij je past!" en onder het genot van een gratis drankje. "Vorig jaar was voor mij een groot succes. Ik vond het heel speciaal om meerdere sporten uit te proberen. Zo heb ik meegedaan aan
het rolstoeldansen, roeien en rolstoelschermen. Wat de middag voor mij extra speciaal maakte, is dat je niet alleen kennis kan maken met verschillende sporten, maar juist ook met andere mensen die zich in dezelfde situatie bevinden." aldus een deelneemster aan de vorige editie.



Sportloket West-Brabant

De gemeenten Breda, Drimmelen, Etten-Leur, Geertruidenberg, Moerdijk, Oosterhout en Roosendaal werken samen in het Sportloket West-Brabant. Inwoners van West-Brabant met een fysieke, verstandelijke en chronische beperking kunnen terecht bij het Sportloket voor het vinden van een geschikte
sport- of beweegactiviteit. De samenwerkende sportcoaches van het Sportloket hebben in kaart gebracht waar en wat voor mogelijkheden er allemaal zijn. Iedereen die beperkt is of zich `beperkt' voelt kan terecht bij het Sportloket voor advies op maat.



Aanmelden

Vooraf aanmelden voor de Rolstoelbeweegdag is prettig, maar niet noodzakelijk. Aanmelden kan door te mailen naar (info@sportloketwestbrabant.nl) of te bellen naar 076-5233555. Kijk voor meer informatie op de website van het Sportloket (www.sportloketwestbrabant.nl).