Van der Lijnonderscheiding 2016


De Van der Lijnonderscheiding zal dit jaar uitgereikt worden aan Allart Philip van Viersen uit Born door de burgemeester van de gemeente Noordoostpolder, de heer A. van der Werff. De heer John W.M. Jagt zal de laudatio uitspreken. De plechtigheid heeft plaats in het kerkje van Museum Schokland
op zaterdag 2 april a.s. en begint om 11.30 uur.
Allart van Viersen is amateur-paleontoloog die zich heeft gespecialiseerd in het Devoon van de Eifel en expert is op het gebied van trilobieten, (behoort tot de toptien van experts). Allart heeft een wereldwijd netwerk opgebouwd en publiceert zijn werk samen met professionele paleontologen.
Heeft veel internationale contacten verkregen tijdens het bezoek aan congressen die hij uit eigen middelen heeft gefinancierd.
Van 34 publicaties is hij eerste auteur en van drie publicatie medeauteur.

Naast zijn eigen onderzoek, werkt hij als vrijwilliger in het Natuurhistorisch museum in Maastricht. In 2011 is hij initiatiefnemer geweest van de zeer succesvolle expositie in het NHMM: "Mini-monsters uit de oerzee. Trilobieten".
De heer Van Viersen heeft informatiemanagement gestudeerd aan de Hogeschool Zuyd in Maastricht en is werkzaam in de IT-sector. Hij is 35 jaar oud.

Meer over: Van der Lijnonderscheiding