Collegetour voert Gedeputeerde Staten naar West-Friesland


30 maart 2016 - Nieuwsartikel

Het College van Gedeputeerde Staten vergaderde deze week niet in het provinciehuis, maar in de restauratie van het stoomtrammuseum in Hoorn.

groepsfoto bij stoomtram Medemblik

Na Museum Stoomtram Hoorn-Medemblik bracht het College een werkbezoek aan West-Friesland en sprak in het Medemblikse kasteel Radboud uitgebreid met de West-Friese burgemeesters, wethouders en enkele raadsleden.

De zeven West-Friese gemeenten en de provincie werken intensief samen. Commissaris van de Koning Johan Remkes zei na afloop van de "collegetour" het werkbezoek als "zeer nuttig" te hebben ervaren.

"Dit werkbezoek onderstreept de goede bestuurlijke banden tussen de provincie en de West-Friese gemeenten. Het zogenaamde Pact van West-Friesland is nog springlevend. En terecht, voor belangrijke maatschappelijke thema's als bereikbaarheid, wonen, werken, onderwijs en recreatie hebben we
elkaar hard nodig. Maar ook voor de vluchtelingenproblematiek. In mijn hoedanigheid als rijksheer heb ik daarom een moreel appel gedaan op de regionale bestuurders ook op dit terrein de nodige stappen te nemen."

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tweet
Deel