Inloopavond gezondheidseffecten Chemours/DuPont


- Dinsdag 5 april 2016 van 19.00 uur tot 22.00 uur (locatie wordt hier gepubliceerd zodra bekend) -

Tijdens een informatiebijeenkomst op dinsdag 5 april geven deskundigen uitleg over de uitkomsten van het onderzoek van het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) naar PFOA (perfluoroctaanzuur).

Het RIVM heeft onderzoek gedaan naar de concentraties PFOA in de lucht en het water in de Drechtsteden en heeft op basis daarvan een inschatting gemaakt van de gezondheidseffecten. PFOA is door DuPont (nu Chemours) tot 2012 gebruikt voor de fabricage van Teflon. Het PDF-bestandonderzoek van
het RIVM is donderdag 24 maart gepubliceerd.

Wij willen direct betrokkenen graag over de uitkomsten van dit onderzoek informeren. Naast een presentatie van het onderzoek door het RIVM, zijn vertegenwoordigers van verschillende betrokken overheden en organisaties zoals de gemeenten Dordrecht, Sliedrecht en Papendrecht, provincie
Zuid-Holland, Rijkswaterstaat, Dienst Gezondheid & Jeugd ZHZ, Omgevingsdienst Zuid-Holland-Zuid en drinkwaterbedrijven Evides en Oasen aanwezig om vragen te beantwoorden.

De bijeenkomst heeft het karakter van een inloopavond. Presentaties worden verschillende keren gehouden. U kunt - binnen de bovengenoemde tijden - komen wanneer u wilt. Zodra de locatie bekend is, publiceren wij deze hier en op de gemeentenieuwspagina in het Papendrechts Nieuwsblad.

Inwoners en bedrijven in het gebied waar de grenswaarden van PFOA zijn overschreden, ontvangen een gerichte uitnodiging.

Voor vragen over de gezondheidseffecten kunt u ook terecht bij de Dienst Gezondheid en Jeugd, telefoon 078-770 8500 of info@dienstgezondheidjeugd.nl.

Bijlagen:

PDF-bestandRaadsinformatiebrief
PDF-bestandBijlage 1a Aanbieding-rivm-onderzoek-gevolgen-pfoa-emissie
PDF-bestandBijlage 1b RIVM-briefrapport-2016-0049-risicoschatting-emissie-pfoa,
PDF-bestandBijlage 2 Beantwoording-Kamervragen,
PDF-bestandBijlage 3a Reactie Dienst Gezondheid en Jeugd op het RIVM rapport
PDF-bestandBijlage 3b Rapportage Dienst Gezondheid en Jeugd incidentie kanker rondom Chemours def 230316