Royal FloraHolland - Hibiscus Terrasplant van het Jaar 2016


24 maart 2016Royal Floraholland Hibiscus

Hibiscus is door een mediajury verkozen tot Terrasplant 2016. Reden voor hibiscuskwekers om deze plant extra onder de aandacht te brengen in de keten.

De verkiezing 'Terrasplant van het jaar' is mede mogelijk gemaakt door Royal FloraHolland en Bloemenbureau Holland.

Een echte Eyecatcher voor op elk terras

Tijdens een rondvaart langs bloemrijke locaties in Amsterdam heeft een Nederlandse mediajury bestaande uit onder andere Home and Garden, Margriet, Elle Decoration, de Telegraaf, Seasons, Groei & Bloei, Libelle en Eigen Huis & Tuin, de Terrasplant van het Jaar 2016 gekozen. De jury: "Hibiscus
is onterecht een relatief onbekende terrasplant. De prachtige en exotische bloemen in meerdere kleuren maken de plant namelijk tot een echte eyecatcher op elk terras.

De Hibiscus ofwel Chinese roos is een ideale plant voor beginners en zorgt direct voor een zomerse uitstraling. Het is een echte zonaanbidder. De uitgebloeide bloemen kunnen worden weggeknipt en uitgebloeide takken tot de helft ingekort. Er komt dan vanzelf nieuwe bloei. In pot is de Hibiscus
niet altijd winterhard. Het is daarom aan te raden om een Hibiscus in pot voor de winter binnen te halen. De Hibiscus is ook geschikt als meerjarige heester in de tuin.

Promotie

* Vanaf april 2016 worden via een mediacampagne, de hibiscus en andere tuinplanten onder de aandacht van de Europese consument gebracht. Voor meer informatie over deze Outdoorcampagne van Bloemenbureau Holland kan men contact opnemen met campagnemanager Ivo van Orden: T+31 (0)174 72 70 15,
E: i.van.orden@bloemenbureauholland.nl
* Op de beurs Tuin- en Lifestyle in Ahoy zal de Chinese roos prominent onder de aandacht van de consument worden gebracht.

Deze activiteiten worden gefinancierd door de hibiscuskwekers van Royal FloraHolland.

POS materiaal

Voor gebruik in de keten en op de winkelvloer zijn banners, posters en flyers opgemaakt. De flyers zijn in het Nederlands, Engels en Duits beschikbaar. Wilt u gebruik maken van deze materialen? U kunt digitale exemplaren aanvragen via Teun van Turenhout van Royal FloraHolland.

* Bekijk de inspiratiebeelden op mooiwatplantendoen.nl
* Neem contact op met de klantenservice
* Lees ook: Geranium Balkonplan van het jaar 2016