Earth Hour


Doof de lichten tijdens Earth Hour aankomende zaterdag tussen 20.30 en 21.30 uur. Tijdens Earth Hour gaat overal ter wereld een uur het licht uit.

Raadhuis verlicht Margot BrakelMet een simpel gebaar geven miljoenen consumenten, bedrijven en gemeentes wereldwijd op hetzelfde tijdstip een signaal af dat ze zich zorgen maken over de toekomst van onze aarde.

Gebouwen in Hilversum

Ook gemeente Hilversum staat stil bij deze actie van het Wereldnatuurfonds (WNF) door de lichten in en rond het Raadhuis te doven. Daarnaast doen onder meer Beeld en Geluid, Museum Hilversum hieraan mee. Op www.wbf.nl/nl/earth_hour kunt u laten weten dat u ook meedoet.

Energieverbruik

De manier waarop wij leven heeft grote impact op de natuur: grootschalige ontbossing en ons energieverbruik zorgen ervoor dat het klimaat verandert. Deze impact verkleinen lijkt soms moeilijk, maar is wel mogelijk. Het begint bij onszelf! Sta eens stil bij uw eigen energieverbruik, kijk wat u
zelf kunt doen is om uw huis te verduurzamen of zet de verwarming een graad lager en doe een trui aan.

Klimaatneutraal 2020

De gemeente Hilversum zet met haar nieuwe duurzaamheidsprogramma in op een klimaatneutrale bedrijfsvoering in 2020. En door Green Deals te sluiten met de Hilversumse samenleving streeft ze naar 100kTon CO2-reductie in de komende vier jaar. Concreet betekent dit bijvoorbeeld meer zonnepanelen
en meer huizen en gebouwen verduurzamen, maar ook innovatieve denkkracht in Hilversum bundelen en samen nieuwe mogelijkheden onderzoeken.

Foto: Margot Brakel