Razwan Popal Jeugdcommissaris van de Koning in Fryslan

De zestienjarige Razwan Popal uit Buitenpost is vrijdag door het Fries Jeugdparlement voorgedragen als eerste Jeugdcommissaris van de Koning in Fryslan. Hij begeleidt het komende jaar Commissaris van de Koning John Jorritsma bij diverse activiteiten. Zijn installatie is in de aprilvergadering van Provinciale Staten.

Meer dan vijftig jongeren van verschillende middelbare scholen kozen Razwan Popal uit hun midden. Met de instelling van een jeugdcommissaris wil de provincie jongeren meer betrekken bij het werk van de regionale overheid.

Het Fries Jeugdparlement - dat 25 jaar bestaat - vergaderde de afgelopen drie dagen in het Provinsjehus in Leeuwarden. Ze kenden geld toe aan vijf projecten. Zo willen ze meer jonge bezoekers naar Fryslan halen, een dag voor de Friese taal, een spel om de jongerenparticipatie te bevorderen, de krimp aanpakken en duurzaamheid bevorderen.

Gedeputeerde Michiel Schrier sloot het jeugdparlement af en maakte de uitslag van de verkiezing van de jeugdcommissaris bekend.