Kwartiermakers aangesteld voor nieuwe Limburgse wielerorganisatie

Limburg staat stevig op de kaart als de wielerprovincie van Nederland, maar de Provincie wil meer samenhang in de Limburgse wielersport. Daarom zijn er vanaf vandaag de kwartiermakers Joop Atsma (voorzitter), Miriam van Es, Hans Bluijssen en Mattie Kaelen aangesteld. Allen zijn zeer betrokken in de wielerwereld. De onafhankelijke groep van kwartiermakers moet zorgen voor een nieuw op te richten wielerorganisatie, het zogenoemde `Sporttakplatform Limburgs Wielerplan'.

Om de doelen te realiseren die uit dit wielerplan voortvloeien, is het noodzakelijk dat er een efficiente en breed gedragen organisatiestructuur aanwezig is, die stuurt en versnelde uitvoering geeft aan de ambities van het Limburgs Wielerplan.

Om te komen tot een efficiente, breed gedragen en resultaatgerichte organisatiestructuur moet er door de kwartiermakers een aantal acties worden gerealiseerd. Naast het realiseren van een nieuwe organisatiestructuur, wordt er ook een sporttakcooerdinator wielersport aangesteld. Deze persoon moet gedragen zijn in de wieler-/fietswereld en verbinding tussen en betrokkenheid van partijen realiseren.

Verantwoordelijk gedeputeerde Ger Koopmans heeft de kwartiermakers gevraagd om voor 1 juli met operationele wielerorganisatie te komen. De nieuwe Limburgse wielerorganisatie werd al eerder aangekondigd in het eind vorig jaar vastgestelde Limburgs Wielerplan 2015-2020.