Onderzoek en diagnose in een dagdeel op de Schouderpoli

11 maart 2016 Schouderpoli, onderzoek en diagnose van uw schouderklachten op een dagdeel

Sinds kort kunnen patienten met schouderproblemen terecht bij het speciale Schouderspreekuur van orthopeed dr. Ruud van Hove. Hij is gespecialiseerd in schouderchirurgie. De afdelingen Radiologie en Orthopedie van het Havenziekenhuis bieden patienten met een bezoek aan het ziekenhuis de juiste weg naar herstel van hun schouderklachten. Tijdens het bezoek aan de Schouderpoli beoordeelt dr. Van Hove de schouder naar aanleiding van een roentgenfoto en daarna maakt de radioloog een echo. Dan volgt een diagnose en behandelvoorstel en samen met de patient wordt gekeken naar de beste vervolgstappen.

Schouderklachten zijn lastig en kunnen het dagelijks leven beperken. Voor de meeste schouderklachten is geen operatie nodig, maar wel een goede andere behandeling. Patienten kunnen er vaak via het onderzoek op de Schouderpoli achter komen waar de klachten vandaan komen, of ze op de juiste manier worden behandeld en of een operatieve behandeling noodzakelijk is.

Het Havenziekenhuis werkt voor de behandeling samen met een vaste groep fysiotherapeuten van het Schoudernetwerk Rotterdam Drechtsteden. Daar werken fysiotherapeuten die gespecialiseerd zijn in de behandeling van klachten aan de schouder.