Weekendwerkzaamheden aan het Kooimeerplein (A9) Alkmaar

Weekendwerkzaamheden aan het Kooimeerplein (A9) Alkmaar

Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 02 maart 2016- Laatste update: 02 maart 2016 10:49 uur

Rijkswaterstaat voert van vrijdag 11 maart 20.00 uur tot maandag 14 maart 06.00 uur herstelwerkzaamheden uit op de A9 aan het Kooimeerplein in Alkmaar. Het verkeersplein wordt deels voorzien van een nieuwe asfaltlaag en wegmarkering. Deze werkzaamheden worden uitgevoerd om het Kooimeerplein veiliger te maken voor motorrijders.

Vergroten van de veiligheid

Afgelopen periode hebben zich aan de zuidoostelijke kwadrant van het Kooimeerplein verschillende ongevallen voorgedaan met motorrijders. Na overleg met de Koninklijke Nederlandse Motorrijders Vereniging (KNMV), de Motorrijders Actie Groep (MAG) en politie Kennemerland is de situatie op het verkeersplein onderzocht. Het blijkt dat er verschillende kleinere oorzaken zijn, die in het wegbeeld nauwelijks opvallen. Rijkswaterstaat past naar aanleiding van dit onderzoek de wegmarkering deels aan en verwijdert een aantal oneffenheden uit het asfalt. Deze oneffenheden zijn ontstaan als gevolg van eerdere reparaties. Al eerder zijn er borden geplaatst om motorrijders te attenderen op de situatie.

Afsluitingen en omleidingsroutes

Tijdens de werkzaamheden is het zuidoostelijke kwadrant van het verkeersplein volledig afgesloten voor verkeer. Ook is de verbindingsweg van de A9 naar het Kooimeerplein en de verbindingsweg van het Kooimeerplein naar de N242 afgesloten. Weggebruikers moeten rekening houden met omleidingsroutes en extra reistijd.

AFAS-stadion

Om de bereikbaarheid van het AFAS-stadion en de naastgelegen landingsplaats voor de traumahelikopter voor nood- en hulpdiensten te kunnen garanderen, zet Rijkswaterstaat verkeersregelaars in.

Bereikbaarheid tankstation

Tijdens de werkzaamheden is het tankstation De Kooy aan het Kooimeerplein bereikbaar. Wel kunnen weggebruikers vanaf het tankstation uitsluitend de A9 richting Amsterdam oprijden.

Omleidingsroutes

* Verkeer richting Den Helder wordt omgeleid via de N242, N508 en N245

* Verkeer richting Alkmaar Centrum wordt omgeleid via de N242

* Verkeer richting Heiloo, Bergen, Egmond, het AFAS stadion en het AMC wordt omgeleid via de N242 om bij de eerste afrit de route langs de opengestelde kwadranten van het Kooimeerplein te vervolgen

* Verkeer richting Heerhugowaard vanaf de N9 wordt omgeleid via de N9, N245 en N508

* Verkeer richting Heerhugowaard vanuit Alkmaar wordt omgeleid via de Koelmalaan en Bestevaertstraat naar de N242.

Om de rotondes bij de Smaragdweg te ontlasten, wordt verkeer komend vanaf het industrieterrein Boekelermeer via een lokale omleiding naar de aansluiting N242/Diamantweg geleid.

De omleidingsroutes worden ter plaatse met gele borden aangegeven. Bij slecht weer kunnen de werkzaamheden worden uitgesteld.

Hinder beperken

Weggebruikers moeten rekening houden met een extra reistijd van 5 minuten. Wij doen er alles aan om de hinder tot een minimum te beperken. Zo werken we in het weekend en wordt er 's nachts doorgewerkt, wanneer er minder verkeer op de weg is.

Meer informatie

Heeft u aanvullende vragen over deze werkzaamheden? Bel dan met 0800-8002 of kijk op vanAnaarBeter.nl.