Ministerraad van 11 maart 2016


Door Sarah Delafortrie, Christophe Springael
Gepubliceerd op 11/03/2016

De ministerraad vergaderde op vrijdag 11 maart 2016 in de Wetstraat 16 onder het voorzitterschap van Charles Michel.

De ministerraad nam de volgende beslissingen:

* Hervorming administratieve organisatie sociale zekerheid - Tweede lezing

De ministerraad keurt in tweede lezing een voorontwerp van wet goed over de integratie van sommige opdrachten en een deel van het personeel van de Dienst voor de Bijzondere Socialezekerheidsstelsels (DIBISS) in de Rijksdienst voor Sociale Zekerheid (RSZ). Het voorontwerp van wet werd
aangepast aan het advies van de Raad van State.

* Verbetering van het sociaal statuut van zelfstandigen

De ministerraad keurt op voorstel van minister van Sociale Zaken Maggie De Block en minister van Zelfstandigen Willy Borsus een voorontwerp van wet en twee ontwerpen van koninklijk besluit goed over het sociaal statuut van de zelfstandigen.

* Toestemming van een stichting voor de belastingvrijstelling van prijzen toegekend aan geleerden of kunstenaars

De ministerraad keurt op voorstel van minister van Financien Johan Van Overtveldt een ontwerp van koninklijk besluit goed over de belastingvrijstelling van prijzen en subsidies, betaald of toegekend aan geleerden, schrijvers of kunstenaars.

* Dienstvrijstellingen voor personeel van het federaal administratief openbaar ambt in 2016

De ministerraad keurt op voorstel van minister belast met Ambtenarenzaken Steven Vandeput een ontwerp van omzendbrief goed over de dienstvrijstellingen in 2016 voor het personeel van het federaal administratief openbaar ambt.

* Conventie tussen drie partijen voor inhuring van het domein van Hertoginnedal

De ministerraad keurt op voorstel van eerste minister Charles Michel, minister van Veiligheid en Binnenlandse Zaken Jan Jambon en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders de nieuwe conventie tussen drie partijen goed voor de inhuring van het domein van Hertoginnedal voor een periode
van 18 jaar.

* Hervorming niet-gouvernementele samenwerking en doeltreffendheid humanitaire programma's

De ministerraad keurt op voorstel van minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo een voorontwerp van wet goed over de hervorming van de niet-gouvernementele samenwerking en de verbetering van de doeltreffendheid van de humanitaire programma's.

* Vijfde generatie bestuursovereenkomsten tussen de Federale Staat en de Openbare Instelling van Sociale Zekerheid

De ministerraad keurt op voorstel van minister van Sociale Zaken Maggie De Block de vijfde generatie bestuursovereenkomsten goed tussen de Federale Staat en de Openbare Instellingen van Sociale Zekerheid voor de periode 2016-2018.

* Meer controles sociale dumping in 2016

De ministerraad keurt op voorstel van staatssecretaris voor Bestrijding van de sociale fraude Bart Tommelein het actieplan 2016 voor de strijd tegen de sociale fraude en de sociale dumping goed. Het nieuwe actieplan, uitgewerkt in samenwerking met de Sociale Inlichtingen- en
Opsporingsdienst (SIOD), bouwt verder op dat van 2015 en bevat in totaal 90 concrete actiepunten.

* Diverse bepalingen in de strijd tegen terrorisme

De ministerraad keurt op voorstel van minister van Justitie Koen Geens een voorontwerp van wet goed met diverse bepalingen in de strijd tegen terrorisme.

* Aanvullende maatregelen ter bestrijding van terrorisme - Tweede lezing

De ministerraad keurt op voorstel van minister van Justitie Koen Geens in tweede lezing een voorontwerp van wet goed met aanvullende maatregelen om terrorisme te bestrijden.

* Honoraria voor experten die rapporten over bioveiligheid opstellen

De ministerraad gaat op voorstel van minister van Volksgezondheid Maggie De Block akkoord met het vaststellen van de honoraria voor de betaling van deskundigen die rapporten over bioveiligheid opstellen.

* Europese informatierapportering over de klimaatverandering

De ministerraad keurt op voorstel van minister van Energie, Leefmilieu en Duurzame Ontwikkeling Marie Christine Marghem een voorontwerp van wet goed dat de Europese reglementering uitvoert over de rapportering van informatie over de klimaatverandering.

Termen:

* Ministerraad

Bron
RSS

Logo of 'FOD Kanselarij van de Eerste Minister - Algemene Directie Externe Communicatie' FOD Kanselarij van de Eerste Minister - Algemene Directie Externe Communicatie
Wetstraat 16
1000 Brussel
Belgie
+32 2 287 41 07 +32 2 287 41 92
http://www.presscenter.org

Contacten

Sarah DelafortrieSarah Delafortrie
Communicatieattache
Wetstraat 16, 1000 Brussel, Belgium
+ 32 2 287 41 07
+ 32 486 357 888
vCard downloaden
Christophe SpringaelChristophe Springael
Communicatieattache
Wetstraat 16, 1000 Brussel, Belgium
+32 2 287 41 92
+32 477 59 14 37
vCard downloaden