Alkmaar stelt budget beschikbaar voor dorpshuis Graft - Gemeente Alk..


11 MAART 2016

Samenvatting

Het college van burgemeester en wethouders stelt EUR 40.000,- beschikbaar aan de stichting Dorpshuis Graft voor het slopen van de gymzaal in Graft. De stichting wil op het perceel een eigen dorpshuis voor de Grafter gemeenschap realiseren.

Eind 2014 besloot de gemeenteraad van de voormalige gemeente Graft-De Rijp om EUR 85.000,- beschikbaar te stellen voor de (gedeeltelijke) sloop van de gymzaal en het bouw- en woonrijp maken van het perceel Grafterbaan 31. In de oorspronkelijke opzet was het de bedoeling dat de gemeente de
sloop zou verzorgen en tevens het bouw- en woonrijp maken. Omdat op de bestaande fundering wordt gebouwd en delen worden hergebruikt is uit praktische overwegingen gekozen voor het slopen en bouw- en woonrijp maken door de stichting. De gymzaal is inmiddels in gebruik gegeven aan de stichting
en er is een concept-erfpachtovereenkomst. De Stichting heeft behoefte aan zekerheid over de vergoeding van de kosten alvorens de overeenkomst te tekenen. Tegelijkertijd heeft de Stichting een getekende overeenkomst nodig om voor subsidie van derden in aanmerking te komen.

Het initiatief voor een eigen dorpshuis `op Graft' vindt brede steun in de Grafter gemeenschap. Er zijn veel vrijwilligers vanuit het dorp bij het project betrokken.

Het college stelt voor de sloop op korte termijn een bedrag van EUR 40.000,- beschikbaar en garandeert de stichting in een brief dat naast de sloop ook de kosten voor het bouw- en woonrijp maken tot een gezamenlijk totaalbedrag van maximaal van EUR 85.000,- worden vergoed.

0 0 0

Contactpersonen

* Default avatar2

Perstelefoon:

(072) 548 95 55