Athos en Aramis aan de Odeonstraat


11 maart 2016

Athos en Aramis aan de Odeonstraat

[IMG]

Op woensdag 9 maart onthulden wethouders Tjeerd Herrema en Froukje de Jonge samen met twee studenten en de zorgpartijen Triade en Leger des Heils de namen van de kleurrijke woningen die sinds kort aan de Odeonstraat staan. Athos en Aramis, twee namen van de welbekende Musketiers. De
initiatiefnemer heeft bij het Odeon een bijpassend theaterstuk gezocht: "De drie Musketiers". We hopen dat de derde en vierde musketier later toegevoegd kunnen worden. Of, waar en wanneer, daar zijn we nog over in gesprek. De afwerking van het terrein vindt nog in de komende weken plaats.

Nieuwe bewoners

Ongeveer de helft van de woningen is voor studenten, de andere helft voor Almeerders die met lichte zorg zelfstandig kunnen wonen. De 66 kleurrijke woningen -ook wel spaceboxen genoemd- krijgen binnenkort nog een likje verf zodat ze er weer mooi bijstaan. De woningen zijn tijdelijk en mogen
tien jaar aan de Odeonstraat blijven staan. Het is een project van Creative Living in samenwerking met twee zorgpartijen, de gemeente Almere (onder regie van de Taskforce Wonen met Welzijn en Zorg) en Van der Linden vastgoedmanagement.

Spaceboxen zonder afval

Stadsreiniging zorgt in het kader van `Almere stad zonder afval' dat de bewoners van de spaceboxen (kleine) afvalscheidingsbakken krijgen. Hiermee kunnen ze hun huishoudelijke afval gemakkelijk scheiden en dragen ze bij aan de afvalloze stad die we willen zijn.