Politie houdt bij hennepkwekerij drie verdachten aan


Politie houdt bij hennepkwekerij drie verdachten aan

Laatste update:
11-03-2016 | 14:15

Oud-Beijerland - De politie heeft bij een hennepkwekerij drie verdachten aangehouden. De politie ontdekte deze kwekerij op vrijdagmorgen 11 maart 2016 in een bedrijfspand aan de Benjamin Franklinstraat. Naar een eerste schatting staan er ongeveer 3.000 planten.

In het pand waren drie mannen. Agenten namen de drie van 50 (Barendrecht) 55 (nog geen woonplaats bekend) en 46 (Ridderkerk) jaar mee naar het bureau. Een gespecialiseerd bedrijf ontmantelde de kwekerij en de politie stelt een nader onderzoek in.

Een kwekerij, hoe klein dan ook kan grote gevolgen hebben voor de omgeving. Het is dus van levensbelang dat u, indien u iets verdachts ziet in uw directe woonomgeving, melding doet bij de politie. Afgeplakte ramen, een zoemend geluid, mensen die op vreemde tijdstippen bij een rustige woning of
bedrijfspand komen zijn allemaal signalen dat er iets mis kan zijn in uw straat. De politie kan dan, samen met het elektriciteitsbedrijf, onderzoeken wat het stroomverbruik is in de straat waar u woont en waar het vandaan komt. Zo kunnen we allemaal bijdragen aan veilige woonomgeving. De
politie en de gemeenten geven prioriteit aan de aanpak van hennepkwekerijen. Deze plantages veroorzaken vaak stankoverlast, leveren brandgevaar op en bovendien is er dikwijls een relatie met georganiseerde misdaad (geweld, inbraken, overvallen, ripdeals en liquidaties).