Aanhoudingen na aantreffen nepvuurwapen in auto


Aanhoudingen na aantreffen nepvuurwapen in auto

Laatste update:
11-03-2016 | 13:44

's-Hertogenbosch - De politie hield donderdag 10 maart rond 18.00 uur op de Molenstraat een 22-jarige automobilist en zijn 15-jarige bijrijder aan; beide Bosschenaren. In hun auto trof de politie een balletjespistool aan.

Een kleine twintig minuten daarvoor alarmeerde een automobilist de politie dat een onbekend persoon vanuit een stilstaand voertuig een vuurwapen op hem richtte toen hij voorbij reed. Dat zou hebben plaatsgevonden op de parkeerplaats aan de Oosterplasweg.

Balletjespistool

Toen de politie arriveerde wees de automobilist naar een auto die inmiddels bij het verkeerslicht aan de Maastrichterweg stond. De politiesurveillance reed er achteraan en gaf op de Molenstraat een stopteken waaraan de bestuurder gehoor gaf. Hierna werden zowel de bestuurder als de bijrijder
gefouilleerd maar trof de politie niets bij hen aan. Vervolgens werd hun auto onderzocht. Onder de stoel van de bijrijder werd een vuurwapen te liggen; het ging uiteindelijk om een balletjespistool. Daarop zijn de twee aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.